BETA

НОВИНИ И МНЕНИЯ Изпрати статия, блог пост или прес съобщение на info@iteventz.bg
ПРЕДСТОЯЩИ Събития

Talk+Discussion: .NET Code Sharing
ДАТА: 21.06.2018

ПРЕДСТОЯЩИ Обучения

ПРЕДСТОЯЩИ Стажове

Стипендиантска програма TechARTnology

26.02.2016

Стипендиантска програма TechARTnology или как Luxoft разкрива пред децата красивата страна на технологиите


Luxoft, водещ доставчик на иновативни IT решения за клиенти в цял свят, стартира съвместен проект с Fusion Academy и фондация Be Creative. Проектът TechARTnology дава възможност на деца със заложби и мотивация от семейства с ниски доходи да се потопят в света на дигиталното изкуство. Luxoft ще осигури 10 стипендии за 4-месечно обучение в специално разработен курс по Дигитални изкуства за деца на възраст 7-12 г. Курсът съчетава по най-добрия начин класическото и дигиталното рисуване и дава основи за анимация и програмиране.


Непрестанно работим за подобряване на социалната среда във всички локации, където компанията е представена. В дейностите ни, насочени към общността, специален акцент поставяме върху образованието, а TechARTnology е стъпка тъкмо в тази посока. В рамките на курса децата ще имат възможността и за лични срещи с някои от нашите ИТ инженери.” –  заяви при старта на проекта Илияна Геошева, Маркетинг мениджър на Luxoft за България и Украйна.


TechARTnology дава един нов и различен поглед към дигитализацията. Чрез изкуството, което е изключително полезно за развитието на всяко дете, и чрез модерното му поднасяне с курс Дигитални изкуства, малчугани и родители ще открият полезната страна на технологиите.
Фокусът е върху разгръщането на креативност и пространствено мислене у децата, както и придобиване на знания и умения, които ще са им изключително полезни за развитие в определена професионална област. Курсът ги подготвя за съвременни професии насоченост към Графичен дизайн, Илюстрация и анимация, Програмиране, Индустриален дизайн, Интериорен дизайн, Ландшафт архитектура, Текстилен дизайн и др.
Изследванията за креативност показват, че е препоръчително заложбите на децата да бъдат открити и изявени до 10-годишната им възраст. След това процесът става по-труден, защото творческите заложби започват да потъват в подсъзнанието и върху тях се наслагват много други импулси от обкръжаващата среда.


Силно изразени са дефицитите в масовата образователна система, свързани с цялостното развитие на децата и най-вече с развитието на креативно мислене и умения за комуникация. А именно тези умения са изключително необходими за по-нататъшно развитие и социална интеграция на децата. Често часовете по изкуства са неглижирани, а в специализираните училища по изкуства технологиите остават на заден план. Ние даваме на децата и двете – както досег с изкуството и развиване на тяхната креативност и знания, така и умения за работа с технологиите, които ще са им изключително необходими в бъдеще.” - пояснява Лъчезара Паскалева, основател на фондация Be Creative.

За стипендия за 4-месечно обучение могат да кандидатстват деца на възраст от 7 до 12 г. от семейства с месечен доход под 380 лв. на член от семейството. Обучението ще се проведе от 16  март до 30 юни 2016 г.


Допълнителна информация за курса и подробности за процеса на кандидатстване за стипендиите са достъпни на адрес: http://becreative.bg/techartnology/